• Imprimeix

Com es poden obtenir?

Imatge_capsa_recepta.pngHi ha diferents maneres de tenir accés als medicaments i, segons aquest accés els medicaments es poden classificar com:

Requereix prescripció mèdica per poder adquirir-lo a la farmàcia. Això implica que un metge o metgessa ha valorat la necessitat del tractament i recomana la seva administració.

 

La recepta mèdica, pot ser pública o privada, actualment pot ser electrònica , és un document sanitari on el metge o metgessa prescriu i autoritza la medicació que necessita la persona. Hi ha determinats medicaments, anomenats de prescripció mèdica, que les farmàcies només poden dispensar mitjançant la presentació de recepta. D'aquesta forma, s'eviten possibles complicacions o problemes de salut derivats de l'automedicació sense previ control mèdic, especialment en el cas d'antibiòtics, ansiolítics o antidepressius, entre d'altres.

La recepta és molt més que un simple document administratiu, és la millor garantia que teniu per saber allò que esteu prenent i com pot afectar el vostre organisme. Els medicaments amb recepta mèdica han de ser dispensats en farmàcies i no s'autoritza la seva publicitat als mitjans de comunicació.

També coneguts com a medicaments publicitaris, donat que sí s’autoritza la seva publicitat a través dels mitjans de comunicació. Són de venda lliure en oficines de farmàcia i no es necessita cap tipus de diagnòstic previ o recepta mèdica per adquirir-los.

Aquests medicaments estan sotmesos als mateixos procediments d'autorització que la resta de medicaments. Però presenten baixa toxicitat i solen utilitzar-se per tractar símptomes menors (acidesa d’estómac, dolor, febre…)., Tot i això, s’han de prendre amb precaució, sense oblidar que són medicaments, i es recomana consultar als professionals de la salut que ens poden oferir bons consells sobre el seu ús.

Són els que la seva prescripció s’ha de realitzar a través del servei de farmàcia d’un hospital. Habitualment són administrats en el mateix hospital mentre el pacient està ingressat, però hi ha casos en què el tractament s’ha de continuar després de l’alta, al domicili. Aquestes especialitats es dispensen a les farmàcies dels hospitals.

D’ús restringit pel tractament de certes malalties. Requereix un control exclusiu per part de Sanitat.

En alguns casos, si el principi actiu no es troba al nostre país, el medicament o la substància s’ha d’importar de l’estranger. El Ministeri de Sanitat i Política Social facilita els tràmits per fer-ne la corresponent importació.

Data d'actualització:  07.09.2017

Informació relacionada