• Imprimeix

I Jornada d'actualització i debat de l'Àrea del Medicament: CaixaForum, 20 de juny de 2018

Formalitzeu aquí la vostra inscripció

17/04/2018 08:04
imatge

La “ I Jornada d’actualització i debat de l’Àrea del Medicament”  se celebrarà el dimecres dia 20 de juny de 2018 de 8:45 fins a les 14:00h  a la sala auditori del CaixaForum, Centre Social i Cultural de l’Obra Social “la Caixa”, Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 de Barcelona.               

En aquesta ocasió es mostraran les aportacions a la valoració dels medicaments en l’àmbit de l’atenció especialitzada, com a exemple de contribucions a la sostenibilitat del sistema.

També es debatrà la priorització en la prescripció de medicaments en l’àmbit de pacients fràgils polimedicats, i els possibles beneficis d’una correcta desprescripció quan els fàrmacs no aporten valor, apropant el punt de vista de l'atenció primària juntament amb la de l’hospital.

Així mateix, es revisarà el paper dels anticoagulants orals en la fibril·lació auricular i compartirà el debat entre un hematòleg i un metge d’atenció primària que identificaran els aspectes més rellevants en la utilització d’aquests tractaments. També es donarà un espai a l’anàlisi de la seva utilització en condicions de pràctica clínica, amb especial atenció a l’adherència com un element essencial per assegurar el seu benefici.

Per últim, es revisaran les darreres novetats en el tractament farmacològic de l’MPOC i la importància de l’adherència i de la tècnica d’inhalació. També, en la mateixa línia que en la taula anterior, s’explicarà el maneig dels medicaments per a l’MPOC i la seva optimització en les condicions reals de treball.

La Jornada es durà a terme el dimecres dia 20 de juny de 2018 de 8:45 fins a les 14:00h