• Imprimeix

Guia de la Unió Europea per a l’ús prudent dels antimicrobians en salut humana

Les recomanacions que ofereix la Guia són complementàries a les estratègies de prevenció de les infeccions i guies que estan implementades en l’àmbit local

04/04/2018 07:04
imatge

La Comissió Europa, l’any 2011, va establir com a prioritat un pla d’acció per combatre la resistència als antimicrobians. El 2015, es van publicar les guies per a l’ús prudent d’aquests fàrmacs en veterinària, i ara, l’objectiu de la Guia de la Unió Europea per a l’ús prudent dels antimicrobians en salut humana és reduir l’ús inapropiat d’antimicrobians i promoure’n un bon ús en el camp de la salut de les persones.

Les recomanacions que ofereix la Guia són complementàries a les estratègies de prevenció de les infeccions i guies que estan implementades en l’àmbit local. No s’enfoca a cap patologia o antimicrobià concret, però s’emfatitza més en els medicaments antibacterians, i alguns dels seus apartats aplicarien també a altres tipus d’antimicrobians com ara els antivirals o antifúngics.

La Guia ofereix recomanacions pel que fa a la regulació nacional o local d’aquests medicaments, així com les tasques i pautes a seguir dels diferents professionals que estan en contacte amb aquest tipus de medicament (microbiòlegs, infermeria, especialistes en malalties infeccioses, farmacèutics i prescriptors). També, detalla l’actitud que ha de seguir el pacient amb el seu tractament, les societats clíniques o la indústria farmacèutica, entre d’altres.

Per tant, la Guia presenta tots els agents responsables, o que formen part, de l’ús dels antimicrobians i la seva contribució és clau per assegurar un bon ús d’aquests medicaments.

El seu objectiu és reduir l’ús inapropiat d’antimicrobians i promoure’n un bon ús en el camp de la salut de les persones