• Imprimeix

Impacte de les tecnologies digitals en el tractament de la tuberculosi

Aquesta revisió sistemàtica avalua l’efecte d' intervencions amb l’ús de la tecnologia digital

21/02/2018 11:02
imatge

Cada cop més, és evident l’impacte que les tecnologies digitals poden exercir en la millora del compliment terapèutic. En el cas de les patologies cròniques, com la diabetis, aquestes tecnologies ajuden a millorar els resultats terapèutics. Per a la tuberculosi, que requereix un règim llarg de tractament, es coneix que el compliment no és l’òptim: un estudi de l’any 2014 va reportar una taxa de compliment global del 75% per a nous diagnòstics i recidives.

Les noves tecnologies poden incloure des de videotrucades, l’enviament de missatges de text, (SMS) o l’ús, per exemple, de pastillers electrònics que registren el nombre de píndoles o obertures.

Aquesta revisió sistemàtica avalua l’efecte de 3 intervencions amb l’ús de la tecnologia digital: l’ús d’SMS, observació a través de vídeo i monitors de medicació (pastillers electrònics). De set estudis inclosos, destaca que només amb l’ús de sistemes de monitoratge es millorava l’adherència i s’obtenia millor taxa de curació de la malaltia.

Per tant, aquests resultats suggereixen que algunes tecnologies digitals poden ser d’utilitat per optimitzar el tractament per a la tuberculosi minimitzant tant els costos per al pacient com per al proveïdor, com les possibles molèsties per als pacients. Arreu del món, tant els professionals com els pacients usen, cada cop més, les noves tecnologies. És important conèixer com, amb la seva ajuda, es pot oferir un tractament centrat en el pacient i fer un ús més adequat dels recursos.

Les noves tecnologies poden incloure des de videotrucades, l’enviament de missatges de text, o l’ús de pastillers electrònics que registren el nombre de píndoles o obertures