• Imprimeix

Prescripció d’antibiòtics: Guia resum del NICE

El National Institute for Health and Care Excellence ha publicat un document resum on es recullen les principals recomanacions de les seves guies quant al tractament antibiòtic

12/11/2018 12:11
imatge

El National Institute for Health and Care Excellence (NICE) ha publicat un document resum on es recullen les principals recomanacions de les seves guies quant al tractament antibiòtic. Aquest fet coincideix amb la publicació, també en aquest darrer mes, de tres noves guies de prescripció amb antibiòtics: prostatitis, infeccions del tracte urinari i pielonefritis.

Aquest resum recull els punts clau del tractament de patologies comunes, per a les quals la primera opció de tractament no hauria de ser amb antibiòtic.  A més, en el cas de ser necessari el tractament amb antibiòtic, detalla el règim del tractament i, si fos el cas, adreça al tractament específic en població pediàtrica. També, ofereix recomanacions de tractament en el cas de tractar-se de dones embarassades o en període de lactància.

Per exemple, per a l’otitis mitjana o la sinusitis, el tractament d’elecció no ha de ser amb antibiòtic. Per a l’impetigen s’ha de prioritzar el tractament tòpic per a les lesions localitzades, i per a aquells casos d’exacerbació de la malaltia pulmonar obstructiva crònica, el tractament ha de ser amb antibiòtic en presència d’esput purulent i disminució del volum expiratori màxim en 1 segon (VEMS1).

Recull els punts clau del tractament de patologies comunes, per a les quals la primera opció de tractament no hauria de ser amb antibiòtic