Butlletí Medicaments i farmàcia
Departament de Salut - CatSalut
Gener 2018 #4

Actualitat

Tinc problemes per dormir: què puc fer

Aquest article explica els motius pels quals es pot patir insomni, com es pot evitar, quan està indicat el tractament farmacològic, quins medicaments hi ha disponibles i quins riscos s’associen al seu ús.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El meu fill té mol·lusc contagiós: què puc fer?

En aquest document s’explica com identificar la infecció, quines són les principals vies de transmissió i en què consisteix el tractament. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
Estic embarassada i tinc nàusees i vòmits: com es poden controlar?

En aquest document s’expliquen les possibles causes associades a les nàusees i vòmits durant l’embaràs, les mesures no farmacològiques recomanades i els tractaments farmacològics disponibles.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Ús segur dels medicaments per al càncer que es prenen a casa

Actualment els comprimits per tractar el càncer des de casa són una realitat, però poden arribar a ser tòxics si no se'n fa un ús segur. Aquest article explica els riscos que es poden evitar amb una correcta utilització.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Veritats i falses creences sobre el tractament del refredat

Els medicaments no curen ni frenen el refredat, però n’hi ha que ajuden a trobar-se millor mentre dura el procés. Aquest document explica quins medicaments són efectius per alleujar els símptomes d’aquesta malaltia lleu i desmunta alguns mites sobre el seu tractament.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Nous continguts sobre dispositius d'inhalació

En aquest article trobareu informació específica per a cada tipus de dispositiu d’inhalació comercialitzat, la qual conté una breu introducció, els passos a seguir durant la inhalació, els errors freqüents associats al seu ús i que cal evitar i, finalment, unes recomanacions generals.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Publicacions

Butlletí Gecofarma

El butlletí vol ser una eina de millora del coneixement sobre prestació farmacèutica per a l'optimització de la presa de decisions dels professionals implicats amb la prestació farmacèutica. Els últims temes publicats són els següents:

 

Llegiu-ne més
Butlletí d’informació terapèutica

El BIT és una publicació periòdica sobre medicaments i farmacoteràpia que té com a objectiu actualitzar els coneixements en aquest camp. El últim número publicat tracta sobre quan els excipients poden ser causa de problemes. 

 

Llegiu-ne més
Riscos associats a l'ús concominant d'opioides i benzodiazepines

La informació publicada sobre els efectes adversos atribuïbles als medicaments planteja la necessitat de conèixer els patrons d'ús de determinats fàrmacs en el nostre entorn, per tal de detectar senyals d'alerta.

Llegiu-ne més
Utilizació de medicaments opioides a Catalunya

Aquest informe analitza el consum de medicaments opioides a Catalunya durant el període 2012-2016.

Llegiu-ne més
Salut Facebook Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte

ISSN: 2565-1285

Generalitat de Catalunya · Departament de Salut