Butlletí Medicaments i farmàcia
Departament de Salut - CatSalut
Abril 2018 #5

Actualitat

15 Preguntes freqüents sobre els anticonceptius orals

És important saber com, quan i durant quant de temps s’ha de prendre l'anticonceptiu oral, així com les precaucions que cal tenir en compte.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Tinc problemes per dormir: què puc fer

Aquest article explica els motius pels quals es pot patir insomni, com es pot evitar, quan està indicat el tractament farmacològic, quins medicaments hi ha disponibles i quins riscos s’associen al seu ús.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Què he de saber sobre el tractament de la sarna?

La sarna la poden contraure els animals, però també qualsevol persona. S'elimina amb medicaments, que són efectius si se segueixen correctament les recomanacions d’administració. 

Llegiu-ne més
shadow bottom

Publicacions

Butlletí d’informació terapèutica

El BIT és una publicació periòdica sobre medicaments i farmacoteràpia que té com a objectiu actualitzar els coneixements en aquest camp. El últim número publicat tracta sobre El tractament farmacològic de la hiperplàsia benigna de pròstata.

Llegiu-ne més
Programa d'harmonització farmacoterapèutica

Aquest programa garanteix l’equitat en l’accés als medicaments hospitalaris i medicaments en recepta en l’àmbit del SISCAT. Darrers medicaments avaluats:

Llegiu-ne més
Butlletí Gecofarma

El butlletí vol ser una eina de millora del coneixement sobre prestació farmacèutica per a l'optimització de la presa de decisions dels professionals implicats amb la prestació farmacèutica. Els últims temes publicats són els següents:

Llegiu-ne més
Butlletí Farmacovigilancia de Catalunya

Butlletí que té com a objectiu difondre i estendre informació sobre les reaccions adverses a medicaments més rellevants entre els professionals sanitaris. 

Llegiu-ne més
Biosimilars

Els biosimilars són tractaments biològics, d’eficàcia i seguretat provada, a un preu més assequible, que contribueixen a fomentar la sostenibilitat del sistema sanitari i faciliten l’accés dels pacients als tractaments.

Llegiu-ne més
Informació relacionada amb alertes de seguretat

Publicació del primer informe relacionat amb alertes de seguretat: àcid valproic.

Llegiu-ne més

Agenda

Formació continuada de professionals d'atenció primària (ús racional del medicament) 2018

S’inicia la inscripció a la 12a edició del programa de formació que es realitza amb la col·laboració de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), i que ofereix temes sobre actualització farmacoterapèutica de les malalties prevalents en atenció primària, ús racional del medicament orientat a la cronicitat i seguretat en l’ús dels medicaments.

Els cursos no tenen cost pels participants i seran acreditats pel Consell Català de Formació Continuada de Professions Sanitàries.

Llegiu-ne més
Salut Facebook Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte

ISSN: 2565-1285

Generalitat de Catalunya · Departament de Salut